lauantai 13. toukokuuta 2017

Lauantai täynnä teematapahtumia, suruliputusta sekä äitienpäivän odotusta

Tänään 13.5.2017 vietettiin valtakunnallista Leikkipäivää. Leikkipäivän sanoma on, että leikki kuuluu kaikille, niin lapsille kuin aikuisillekin. Mannerheimin lastensuojeluliitto järjestää vuosittain tämän tapahtuman ja muistuttaa samalla lasten oikeuksista. Leikkipäivästä lisää tästä linkistä.

Samalla vietetään myös lapsettomien lauantaita, joka ehkä tahattomasti on samana päivänä lasten leikkipäivän kanssa. Kaikilla ei ole lapsia, vaikka he ovat niitä kovasti toivoneetkin. On vaikea ymmärtää tuskaa, jota lapsettomilla on, kun lapsia niin kovasti toivotaan, mutta niitä ei syystä tai toisesta ole suotu kaikille. Lapset ovat aina lahja ja siunaus. Arvostakaamme omia lahjojamme.

Surulliseksi tämän päivän tekee vielä se, että tänään on suruliputuspäivä presidentti Mauno Koiviston eilisen poismenon johdosta. Useat Suomen liput liehuivat puolitangossa aurinkoisessa kevätpäivässä.

"Lapset ovat aina lahja ja siunaus. Arvostakaamme omia lahjojamme."

Kaikenmoisia surullisia asioita osuu tälle päivälle, mutta yksi iloinen ja keväinenkin tapahtuma tälle päivälle vielä riittää.
Tänään on Kukan ja flooran päivä ja kaupunkikuvassa näkyi paljon ylioppilaita juhlimassa. Tänään jopa sääkin suosi, eikä tarvinnut pekkapoutamaisesti revetä naurettaville kylmille toukokuun ilmoille. Jos haluat kevennystä päivään, katso tästä linkistä, kuinka meteorologi Pekka Pouta ei voi pitää pokkaa näille kylmille kevätsäille.



Mutta jospa nyt lämpenisi.

Sain viettää nuorimmaiseni kanssa Leikkipäivää osittain työn merkeissä mutta osittain myös leikkien. Myös Kukkaispäivään sopivasti askarreltiin tapahtumassa silkkikukkia äideille huomista äitienpäivää ajatellen. Tapahtumasta pari kuvaa Yhden Vanhemman Perheen liiton Face-sivuilla.

Päivä juhlisti minun omassa mielessäni sitä, että minulle on suotu ja siunattu lapsia. Vaikka toinen ei luonani asukkaan, on hän minulla aina vain silti tärkeä. Se asia ei muutu sillä, mikä osoite lapsellani on. Iloitsin myös lämpimästä kevätsäästä ja kukkien tuoksuista.



Äitienpäivän lähestyessä kuitenkin muistan heitäkin, keillä ei ole lapsia tai heitä, ketkä eivät heidän kanssaan saa äitienpäivää viettää, vaikka he niin haluaisivat. Lämpimät halaukset teille.

Ihanaa lauantain jatkoa, terveisin Etä-äiti

Ei kommentteja: